Misleidend

1) In de begeleidende brief bij de offerte voor de badkamer staat de opmerking: Prijsvast t/m 31 december 2008. Bij levering na deze datum worden de prijzen verhoogd met 6,5%.
Het huis dat ik heb gekocht, wordt eerst nog gerenoveerd door de verkopende partij. De oplevering is pas volgend jaar zomer. De badkamer kan onmogelijk voor het einde van dit jaar geleverd worden! Bedoelen ze niet dat ik voor de 31e accoord gegeven moet hebben? Nee mevrouw, het is echt zo dat de badkamer voor die datum geleverd moet zijn en dit gaat inderdaad niet gebeuren dus die 6,5% komt er sowieso bij. Het is ook niet mogelijk om de materialen alvast aan te schaffen en op te slaan, want de aannemer gaat alles tegelijk inkopen.
ZET DIE 6,5% ER DAN ALVAST BOVENOP IN DE OFFERTE!

2) Ik heb 4 Kruidvat hotelbonnen bemachtigd. De bonnen waren 9,95 per stuk en twee bonnen geven recht op één overnachting in een tweepersoonskamer. Op zich echt een goede deal, want ontbijt en diner zijn niet verplicht en we kunnen alle dagen van de week boeken. Een weekendje weg kost me zo dus veertig euro. Hier komen nog wel reserveringskosten. Op de bon staat letterlijk: Per boeking dient aan het hotel eenmalig 5 euro te worden voldaan voor administratiekosten en toeristenbelasting.
Ik heb geboekt voor donderdag- en vrijdagnacht (zaterdagen zaten allemaal al vol, tja..) en tref op mijn reserveringsbevestiging 10 euro aan reserveringskosten, voor 2 nachten. Huh? Eenmalig per boeking is toch niet voor meerdere uitleggen vatbaar? Per nacht zou tenslotte ook niet eenmalig zijn. Maar helaas, je krijgt in dit soort gevallen toch je gelijk niet, want “een boeking bestaat uit 1 nacht. Als u voor meerdere nachten boekt dan wordt dit ook gezien als meerdere boekingen.”
DAAR KLOPT HELEMAAL NIKS VAN! Maar je bent in zo’n geval machteloos.

Ik stampvoet van binnen.

One Reply to “Misleidend”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.