Meteen illegaal bezig


We kozen voor onze eerste wandeling van het jaar het smokkelpad, dat deels door België loopt.

Onderweg richting Breda en Antwerpen werden we via de matrixborden gemaand om ‘Niet onnodig de grens over te gaan’ en ‘Zoveel mogelijk thuis te blijven’.
Ik snap de strekking van deze oproep wel (Zie zo min mogelijk anderen) maar wat er letterlijk staat, is wat anders. En ik vind dit na bijna twee jaar geen slimme communicatie. De oproep ‘Blijf zoveel mogelijk thuis’ is maximaal twee of drie weken houdbaar. Wij zochten bewust geen drukte op en toch zat ik me in de auto een beetje schuldig te voelen, gevolgd door een ‘Stik er maar maar in met je thuisblijven’. Omdat letterlijk thuisblijven voor zo’n lange periode voor niemand goed is, gaat iedereen eigen maatstaven gebruiken. Voor de overheid lijkt me dat geen handige uitwerking van de boodschap. Maar goed. Wij lieten ons dus niet tegenhouden en genoten van een mooie wandeling die we eind van de zomer met bloeiende heide zeker nog eens willen herhalen.


Ik nomineer dit bord in de categorie meest curieuze fotomoment.

Dat gat is op volwassenenhoogte, he…. ‘t Zal wel zijn, maar HUH?!

Communicatie waar ik wél blij van word: deze cover van het Jumbo blaadje. Normaal staat er een smakelijk gerecht op deze plek, nu alleen maar kale groente en fruit. En toch krijg ik er helemaal zin in! Knap gedaan.

3 Replies to “Meteen illegaal bezig”

 1. Wij zitten al twee jaar te wachten om een wandeling te doen die ons over de Nederlandse grens voert. Eerst volledige lockdown, dan de grens dicht en toen het kon was het broedseizoen.

  Mijn goesting is over.

  Een wandeling kan geen kwaad, denk ik. Het gaat meer over grote volksverhuizingen en binnenevenementen.

  En vermits er niemand geneigd is om overvolle treinen tegen te houden, denk ik niet dat ze een wandelaar, of twee, iets gaan verwijten. Je kan er maar plezier aan beleefd hebben.

 2. het zwabberbeleid van de regering en de gebrekkige communicatie is waarschijnlijk iedereen zat, zodat iedereen doet, waar hij/zij zin in heeft. Ik ook hoor!
  Geniet van de wandeling en daarna een gezonde hap.

 3. Als ik zo’n bord zie, roep ik altijd heel hard “Dat maak ik zelf wel uit, jah!” Niks mis met een flinke wandeling met je eigen bubble-genoot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.