Master of Arts

Diploma is binnen!

image alt text


Tien dagen na het inleveren van de scriptie, moest ik nog het laatste assessment van de studie doen. Ik had mijn presentatie in de vorm van een radio uitzending gegoten en ondanks de zenuwen voor de presentatie zelf, had ik het volste vertrouwen in de uitkomst van het assessment.

Het verliep allemaal anders.

Nou ja, dat is niet helemaal waar natuurlijk want ik heb mijn diploma gewoon gehaald, maar het assessment was ditmaal niet per se een leuke ervaring. Als eerst aan de beurt was een klasgenoot die heel goed presteert en zij had al een soort hakken-over-de-sloot moment toen zij wel slaagde MITS ze nog wat stukken zou naleveren. Droeg niet bij aan de feestvreugde en ik vond het te prijzen dat zij niet direct naar huis snelde om die stukken op te duiken. Want je wilt gewoon helemaal klaar zijn. Afgerond, opgelucht.
De andere twee medestudenten in mijn groepje haalden hun diploma niet. Eén ervan was zelfs op geen enkel onderwerp vooruit gegaan. Pfffff.
Mijn presentatie ging op zich prima, maar daarna kreeg ik een zwaar vragenvuur. Toen lang wachten en meer punten van kritiek dan bij het vorige assessment, ook op al behaalde onderdelen. Niks over de presentatie.

Natuurlijk ben ik superblij met het resultaat maar eerlijk gezegd had ik wel een beetje een kater van de avond. Zeker omdat andere groepjes klasgenoten met andere examencommissies jubelend uit hun assessment kwamen. Zij hadden goede gesprekken gehad en een fijne ervaring.

Aan mijn dromen merk ik dat ik alles nog enorm aan het verwerken ben. Onrustige nachten.

Gelukkig kwamen er 2 lieve vrienden langs om met mij te proosten.
En gingen we zaterdag naar de kikkers. Waar we te laat in het jaar waren voor een heel kwaakconcert, maar we hoorden het blije geluid toch nog her en der. Heerlijk, ik kwam echt tot rust. Ook zagen we deze gaten in de grond. Zandbijen. Leuk!

Komende tijd ga ik lekker alles opruimen van de studie. In mijn bronnenlijst stonden vooral veel internet artikelen en onderzoeken, maar ik heb ook wat boeken gekocht. De bovenste vier ga ik toevoegen aan de bibliotheek van opleiding, de rest zal ik houden.

3 Replies to “Master of Arts”

  1. Jeetje. Wat bizar! Ik snap je kater. Maar hé! You did it! Van harte gefeliciteerd! Dat heb je goed gedaan!

  2. Gefeliciteerd! Jammer dat de ervaring niet helemaal was zoals je gehoopt had, maar uiteindelijk heb je je diploma en dat is wat telt!

  3. je hebt het toch maar gepresteerd, een dikke proficiat en
    drink die kater maar vlug weg, die commissie leden weten ook niet alles.!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.