Lou Loeber uit Laren


Schilders van licht in Singer toont prachtige schilderijen van vele favorieten als Mauve, Sluijters en Maks. Bonuspunten voor de inrichting van de tentoonstelling. Een toepasselijke lichtprojectie op de muur, en dan per kamer een thema waarbij het verhaal letterlijk is uitgelicht. Ik hou ervan als een tentoonstelling de verzameling kunstwerken zo presenteert dat alles met elkaar klopt.

Een schilderij dat mijn aandacht trekt, is deze van Lou Loeber. Ik hoop dat er een kaart van is, maar dat is dan nooit het geval.


Op de terugweg in de auto probeer ik mij te herinneren hoe de kunstenaar ook alweer heette, zodat ik het schilderij op internet na kan zoeken. Loeder? Iets met dubbel L, dat weet ik nog vanwege het gekantelde F-je als handtekening. Het blijkt Lou Loeber te zijn, en Lou is een vrouw. Eigenlijk heette ze Louise.


Leuk, iets nieuws geleerd! Deze portretten poppen op. De foto doet heel ouderwets aan, en het schilderij vrij modern. Grappig. De gelijkenis is treffend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.