London life

IMG_20160817_171820

Het transportmuseum in Londen is het allerdrukste museum dat ik ooit heb bezocht. Niet vanwege de bezoekersaantallen… een enorme hoeveelheid visueel geweld komt op je af zodat je niet weet waar je moet kijken. Voor kinderen is dit een heel leuk museum want er is van alles te ontdekken en te doen. Ik werd er een beetje door overweldigd maar vond het toch de moeite waard.

moquette

Schetsen voor moquette design, de stoelbekleding in de metro. Interessant omdat ik werkelijk alle verschillende ontwerpen die ze voeren oerlelijk vind en mij steeds al afvroeg hoe dit dan tot stand komt. De schetsontwerpen vind ik eigenlijk best wel leuk, maar op de een of andere manier verandert dit zodra er echte stof van gemaakt wordt! Curieus.

IMG_20160817_170858

Een koffertje met schaalonderdelen om situaties te kunnen testen voor nieuwe busstations.

2016-08-17 15.10.57

Ondertussen leer ik elke dag op school over narrative, emotional journeys, relational aesthetics en meer. Mooi om dit gelijk in de praktijk te kunnen ervaren.

IMG_20160817_170514

Dit is een mooi voorbeeld van iets waaraan ik graag had mee gedaan, alleen zijn er verschillende barrières waardoor ik niets doe. Ten eerste is het papier op (een fysieke barrière) en ten tweede hangen er alleen kindertekeningen (emotionele of sociale barrière; ik voel me niet op mijn gemak om daar als enige volwassene tussen te hangen).

IMG_20160817_172621

Ook dit is een mooi voorbeeld. Deze video waarop de architect uitlegt hoe de golvende vaas naast hem de inspiratie was voor het stationsontwerp, wordt afgespeeld op een scherm dat op ongeveer een meter van de grond hangt. Er zijn geen stoelen in de buurt om te zitten.

IMG_20160817_172946

Uiteindelijk besluit ik op de grond te gaan zitten.

DSC00800

Oh no!
Een heel drama gaat achter dit varkentje schuil.

Sacha en Rhys

Ik ga met Rhys naar een onverwachte tentoonstelling, we dwalen wat door de stad en ontmoeten Sacha om de rest van de avond mee in de kroeg te kletsen over kunst, sport, politiek en meer.

IMG-20160819-WA0011

Op vrijdag zit mijn cursus erop! We zijn in de Royal Festival Hall voor onze laatste opdrachten en nemen afscheid van onze docenten Susanne en Pigalle, en alle internationale studenten. We hadden mensen uit Maleisië, Israel, Filipijnen, Argentinië, Spanje, Japan, USA, China, UK, Korea en Libanon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.