Lipton Pyramid Andalousia

Watertandend bekijk ik de reclame van Lipton Tea Pyramids. Het is zo’n reclame die uit twee delen bestaat. Eerst een filmpje met een verhaaltje over de nieuwe theesoorten en twee commercials verder een follow up met nog eens een overzicht van het assortiment. Mijn oog valt op het pakje thee met rode grapefruit. Lekker!!! Een paar jaar geleden had Albert Heijn eigen merk een grapefruitthee maar die is helaas uit het assortiment. Maar nu zie ik mijn favoriete smaak bij Lipton. Ik heb al Lipton Pyramid Morocco en die is ook verrukkelijk, dus ik kijk uit naar mijn volgende supermarktbezoek.
In de Jumbo zie ik een hoop smaken, maar geen rode grapefruit. Jammer! Blijkbaar heb ik het verkeerd gezien.
Later zie ik nogmaals de reclame. Nee, geen twijfel mogelijk, ik zie rode grapefruit! De smaak heet Andalousia, de kleine lettertjes kan ik niet lezen. Kijk zelf, uiterst rechts in beeld:

Ik zoek op de site van Lipton na hoe dit precies zit. Wat blijkt: Andalousia bestaat niet. En nu ik de foto nog eens beter bestudeer (ik was steeds slechts op de grapefruit gefocust), zie ik ook de smaken Tahiti en Alps die niet in de winkel of op de site te vinden zijn.

Ik heb een email gestuurd naar Lipton met de vraag of ze dit mysterie voor me op kunnen lossen.
I’ll keep you posted.

Update:
Ik kreeg een mail met de volgende mededeling:
“De meeste varianten zijn te koop bij Albert Heijn XL.”
Dit was mijn vraag niet (de meeste varianten zijn immers ook te koop bij de Jumbo…) maar ik zal eerst eens gaan kijken in een XL filiaal voordat ik protest aanteken.

15 Replies to “Lipton Pyramid Andalousia”

 1. Nou, volgens mij (en Google :P) bestaat de Andalousia wel, alleen wordt ‘ie niet geleverd in Nederland! 🙂

 2. Ja dat zei Han ook al. Ik wacht het antwoord van Lipton nog af en hoop stiekem dat ze me een doosje toesturen..!

 3. Ik moet er al om lachen als ik eraan denk hoe jij met je camera in de hand, smachtend naar Andalousia thee, voor de TV zat! 😉

 4. Heb de smaak Tahiti onlangs in Zweden gekocht, vind ‘m heerlijk. Ging nu op internet kijken of ie ook in Nederland te koop was. Ben je daar toevallig al achter?

 5. Ik ben ook opzoek naar de tahiti thee van lipton paar maanden geleden heb ik daar ook over gemaild maar toen zeiden ze mij ook dat ze te krijgen waren bij de filialen van AH Xl dus ik de volgende dag kijken bij AH XL in arnhem, en nee hoor…

 6. geen idee of jullie ‘m inmiddels gevonden hebben – ik wel, en de andalousia is absoluut geen grapefruit thee!! ik vind ‘m niet heel erg lekker om eerlijk toe te geven. ze verkopen overigens zowat alle smaken in onze relatief kleine albert heijn, dus bij een XL zou je m inmiddels toch zeker moeten kunnen krijgen! mijn favoriet is overigens de Lipton Alps 🙂

  als je grapefruit-thee zoekt, zou ik eens op zoek gaan naar de pickwick fruitwister met grapefruit en limoen. lekker fris! http://www.pickwicktea.com/NL/Products/FruitTea/products/RefreshingPinkGrapefruitLime.htm

 7. Ik was laatst in de Albert Heijn op Hoog Catherijne in Utrecht en daar heb ik de Tahiti thee van Lipton gekocht, Ik kende hem helemaal niet en op de reclame heb ik nooit zo gelet maar het klonk zo lekker. En dat is hij ook!
  Maar bij deze dus: De Tahiti thee is in de albert heijn in Utrecht te vinden!

 8. Hebben jullie wel eens die reclame gezien van Lipton Andalucia gezien?????? Die vrouw die in het spaan zegt blablabla huppeldepub Ollanda of zo is de mooiste vrouw die ik ooit heb gezien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Stom!

  Ze noemen het pyramide zakjes terwijl het eigenlijk een tetrahedron vorm is.

  Beetje jammer Lipton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.