Laatste week van 2023


Lekke-bandenseizoen. Was het eerst mijn voorband, is het nu de achterband. Grrr.


Martijn en ik gaan sinds tijden weer eens naar de film. Op de heenweg regenen we compleet nat en dat is KOUD in de airconditioning van de bioscoopzaal. Onze benen vriezen bijna af maar in twee uur tijd drogen onze broeken weer redelijk. Daarna nog een cocktailtje bij de Foodhallen en weer een nat pak op weg terug naar huis.


Op Eerste Kerstdag maak ik alvast de bestelde pavlova met karamel en chocolade. Zoet, zoeter, zoetst. En ik gebruik mijn eigen recept voor de karamel, waarvan ik denk dat die redelijk zacht blijft maar het wordt een bonk. Zware toet hoor, pfff…


Op Tweede Kerstdag zien we pulletjes. HUH?! Arme beestjes, moeten de hele winter nog door.


Vanaf woensdag gaan we klussen in het thuiskantoor van Martijn. Mooi kleurtje op de muur, een nieuwe kast, bureaupoten, lampen. Waarom moet overal een sticker op die er nooit meer af gaat? In mijn wanhoop google ik een nuttige tip: even de föhn erop. Werkt echt.


De laatste dag van 2023 loop ik nog een stukje, en lees ik in mijn boek. We maken twee gangen (zelfgemaakte) pasta en bakken kaneelrollen als alternatief voor de oliebol.Er is de hele dag al vrij veel vuurwerk, maar om middernacht barst het helemaal los. Alle kritiek op het vuurwerk snap ik, maar dit uitzicht over de stad en omliggende dorpen is zo magisch! Ik hou toch wel erg van het idee dat we allemaal tegelijk met zichtbare feestvreugde het nieuwe jaar inluiden. Een prachtig gezicht. Op een mooi 2024!

4 Replies to “Laatste week van 2023”

  1. Fijn 2024 daar!
    Dat vuurwerk ziet er inderdaad wel mooi uit zo. Hier heb ik echt niets gehoord of gezien van vuurwerk.

  2. jullie ook alle goeds voor 2024.
    Vuurwerk is prachtig, maar niet als dat ten koste gaat van hulpverleners.

  3. Och die baby eendjes, de natuur is in de war. Het uitzicht over de stad met vuurwerk is zeker mooi en ik denk dat dat ook altijd wel zal blijven. Al dat eten ziet er zalig uit maar dat witte bruggetje tijdens je wandeling ook, mooie plek.

  4. Zo is vuurwerk mooi inderdaad. Eigenlijk zou het geluid uit moeten kunnen. Hoewel… dat is het ook weer niet, denk ik. Misschien moeten we met z’n allen afspreken om echt alleen tussen 00.00 en 01.00 uur vuurwerk af te steken. Maar ja…
    Op naar een mooi 2024!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.