Kortste dagVandaag is de zonnewende. HOERA! De dagen gaan vanaf vandaag weer lengen. Ik vier het met extra veel gezellige kaarsen.

Maar voordat ik ze aansteek, heb ik een regelrechte griezeldag. Ik ontdek dat er larven van de meelmot in mijn voorraadkast zitten.

Brrr…. ze zitten gewoon IN de weckpot polenta. Hoe dan! En dat niet alleen. Ze zitten ook in mijn maismeel, rijst, linzen, lijnzaad, suiker, havermout en rozijnen. Ik ontdek er steeds meer. Ik haal alles uit mijn kastje, gooi alle open pakken weg en controleer de dichte pakken ook. De krengen vreten volgens internet namelijk ook gerust door papieren verpakkingen of plastic ziplocks.

Ik maak rigoureus schoon en fiets dan naar Blokker, waar ik voor bijna 100 euro aan nieuwe weckpotten en bewaarbussen koop. Laat deze in vredesnaam hermetisch sluiten. Ik ben er de hele dag mee in de weer. Overal jeuk.
Ik beloon mezelf met een lekker wijntje, met de kaarsen en met deze heerlijke gevulde pompoen.

Vorige week vrijdag was ik bij Gouda bij Kaarslicht en daar maakte ik alleen deze blurry foto.

Zo’n avond was het ook. Beregezellig ­čÖé en lekkere chocomel met rum.

De volgende dag moest ik wel even bijkomen. Lekker veel naar buiten.

In het bos was er mooi strijklicht en knalpaarse minipaddenstoelen op een boomstam.


Mooi windstil langs het water.


Eerlijk is eerlijk, ik luier ook een groot deel van het weekend onder een dekentje op de bank bij Martijn.

Deze week ontdek ik weer eens een nieuwe lekkage. Ditmaal komt er vanaf boven water binnen, waardoor het tussen het oorspronkelijke raam en het voorzetraam regent. Tuurlijk. Mijn huis is nergens waterproof, zo lijkt het.


Hee, een nieuw schip! Ik ken de geijkte cruiseschepen in die Rotterdam aanmeren allemaal wel, maar deze heeft een andere indeling. Er zijn blijkbaar meerdere A├»da’s.

Donderdag wordt er voor hoog water gewaarschuwd. Extreem hoog water, en ik woon buitendijks dus dat is altijd een beetje spannend. De zandzakken staan al klaar.

Sommige auto’s die op de lage kades staan, proberen een hoger plekje op te zoeken. Desnoods op de stoep.

Gelukkig gaat de Maeslantkering dicht en valt het uiteindelijk allemaal mee. Geen vissen op straat ditmaal.

6 Replies to “Kortste dag”

 1. Brrr, ik snap helemaal dat je nieuwe potten koopt. Je wil toch echt niet dat er eentje achterblijft.
  En ja, zo fijn dat de dagen weer langer worden!

 2. Dat is toch wel echt schrikken om zoveel meelmotten aan te treffen en dan ook nog in allerlei potten en pakken. Groot gelijk dat je het rigoureus hebt aangepakt, hopelijk ben je er nu van af.
  We hebben hier in Drachten gisteren een flinke storm gehad, maar we zijn er weer schadevrij door gekomen. Vandaag moest ik in Urk zijn, zowel onderweg als daar heb ik alleen maar regen gehad. Het kwam af en toe met bakken uit de lucht. Zo klaar met dit weer!

  Gezellige kerstdagen!

 3. Wat een gezelligheid met de gekleurde kaarsen zo!
  Ohh jeeee, die meelwormen hebben wij een aantal jaar geleden ook gehad en ze waren bij ons vrij hardnekkig! Zo vies! Alles weggegooid en dan denk je dat ze allemaal weg zijn, maar ze gaan blijkbaar ook onder de kleinste randjes in huis zitten :O Hoop dat je ze allemaal te pakken hebt. Ik vroeg me destijds ook af hoe ze in potten kwamen.. ze kunnen blijkbaar door de meest minuscule gaatjes komen.
  Fijne kerst voor jullie!

 4. Ugh die meelwormen hebben we ook een keer gehad toen we net in ons huis woonden. Toen heb ik ook alles weggedaan en super goed schoongemaakt en sindsdien heb ik er geen meer gezien. Toen ontdekt omdat er een op het plafond van de keuken zat en mijn oog er ineens op viel. Oh voelde me zo vies.
  Al die kaarsen bij elkaar zijn echt gezellig!
  Fijne feestdagen h├ę!

 5. jakkes, allemaal beestjes en dan heb je nog niet gedronken!!
  Toch fijne feestdagen.

 6. Oh, ik krijg de kriebels van die meelwormen! Groot gelijk dat je er een smak geld tegenaan gooit om nieuwe potten te kopen. Fijn dat het hoogwater tot nu toe meeviel. En jaaaaaaa! De dagen worden langer!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.