Kies

Shit, ik breek net een groot stuk kies… het brokkelt zo af, ik was niet eens iets hards aan het eten. Morgen meteen maar de tandarts bellen. Je zou zeggen dat ik na het laten uitzagen van mijn 4 verstandskiezen bij de kaakchirurg wel wat kan hebben, maar ik ben eigenlijk doodsbang. De verhalen van David over wortelkanaalbehandelingen, gepolijste stompjes kies en kronen hebben me gek genoeg ook niet gerustgesteld.
Dit gaat vast pijnlijk worden. Fysiek en financieel.

Update: Ik ben vannacht de hele nacht bij de tandarts geweest. Afwisselend in de wachtkamer of op de stoel. Steeds met wakkere piekerpauzes. Om acht uur kon ik bellen. Dacht ik. Het antwoordapparaat deelde me mede dat ik pas vanaf half negen terecht kon.
De afspraak staat voor morgenochtend, acht uur. Ondertussen krijg ik niks door mijn keel, maar ben ik al wel drie keer naar de wc gegaan. Als dat geen balansdag is!

23/08 Vonnis: Komende dinsdag gaat de zenuw eruit en zijn ze ongeveer een uur bezig. Dan twee weken later komt er een kroon op. Nu heeft de tandarts slechts een noodvulling geplaatst (waar de helft alweer van afgebrokkeld is).

6 Replies to “Kies”

 1. Ai…..
  en dan zeggen ze dat het kalk van onze tanden het allersterkste materiaal is (ter wereld?).
  Heel veel sterkte bij de tandarts.
  Ik weet nog een vreselijk eng en ranzig verhaal. Maar dat komt wel wanneer je AL naar de tandarts bent geweest šŸ™‚

 2. heel veel sterkte, misschien kun je na afloop in een maatje kleinere yeans!! Hieraan denken verzacht de pijn.

 3. indeed sterkte…. blijkt hoe bang je bent voor de tandarts! maar een lossere spijkerbroekrand is een mooie beloning.. niet waaar?

 4. Sorry voor de doemscenario’s. De hypothese dat er weleens een witte vulling uit zou kunnen liggen, lijkt me bij nader inzien toch juister. Nog 5 minuten. Succes. En graag zsm een update!

 5. je overleeft het wel, de tandarts moet aan je verdienen, maar vraag mij niet hoe!!!
  Nogmaals sterkte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.