Kerst 2020


Of hij in elk geval een vers sinaasappelsapje wilde regelen voor het ontbijt, vroeg ik aan Martijn, in verband met kerst. Verzorgt hij een uitgebreid kerstontbijt met pannenkoekjes, pistachecroissants en kerststol. Zo lief! Heerlijk ook, ik hou van een uitgebreid ontbijt.

Zoals elke dag lopen we ook vandaag een rondje. De zon schijnt uitbundig als ik mijn schoenen aantrek, het ogenblik later regent het weer. We gaan toch. Het weer is niet bij te benen.
Gouda ruikt opvallend sterk naar haardvuur. Vooral als het donker is, wordt hier veel hout verstookt. Niet duurzaam of gezond, maar wat een fijne geur.Mooi met mos begroeid paaltje.

Nog even een oefenrondje met Zoom met mijn paps, zodat ik zonder met minimaal gekakel op de achtergrond even kan uitleggen waar de gallery view zit en hoe je de microfoon activeert.

Zoals ieder jaar hebben mijn ouders met veel zorg en liefde een kerstdiner gemaakt voor 17 man. Helaas kunnen we dit jaar niet samen eten, dus bezorgden ze het vandaag bij diverse adressen. De menukaart is elk jaar in een ander thema. Dit jaar krijgt natuurlijk het thema dat ons leven op dit moment volledig bepaalt. Maar dan in de feestelijke interpretatie van het woord.


Nou, wij zitten er klaar voor met onze corona’s op.
Proost allemaal!

4 Replies to “Kerst 2020”

 1. Wat leuk van jouw ouders (zit in de familie trouwens dat bezorgen)! Wat hebben ze klaargemaakt voor iedereen?

 2. @Ans en Amber:
  amuse saumon (zalm gevuld met citroen roomkaas)
  consommé de poireau (bouillon van prei met gehaktballetjes)
  coquelet garni (haantje uit de oven met tagliatelle met paddenstoelen en tomaatjes)
  mousse au chocolat (witte mousse op bastognekruimels met framboosjes on top)
  Allemaal even heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.