Januari raast door


Alweer drie weken van januari achter de rug. Een week na oud & nieuw vond ik bij een rondje bruggen een heleboel koeien op straat.


Zeg nou zelf, deze champagnebeugels zijn toch net koeienkoppen?

Na de lekke achterband ook weer geplakt te hebben, ging mijn voorband opnieuw lek en toen was ik het zat. Twee anti-lek bandjes erop, graag. Ze zijn zo hard opgepompt dat ik bij elk takje van mijn zadel stuiter. Een fietsende prinses op de erwt ben ik.

In het weekend proberen Martijn en ik altijd te gaan wandelen. Wat is het koud steeds! Het is ook lastig een wandeling te vinden waarbij we niet hoeven te zwemmen. In de Loonse en Drunense Duinen liepen we keer op keer tegen zulke grote plassen aan dat we kilometers om moesten lopen. Op een bepaald moment dacht ik echt dat we het gebied nooit meer uit zouden komen.Deze was ook tricky. Ergens houdt hier de grond op en begint de plas….

Om de focus wat naar de zomer te verleggen, boekten we alvast onze vakantievluchten. Pfff…. wat een drama was dat! Ik wilde er eigenlijk een losse blog over schrijven, maar als ik aan de ervaring terugdenk, word ik weer zó boos dat ik er geen zin meer in heb. In een notendop: de prijzen, vluchttijden en uitvoerende luchtvaartmaatschappij wisselden elk kwartier. Eenmaal geboekt bij KLM (door Delta uitgevoerd), bleek dat we geen ruimbagage hadden op onze intercontinentale vluchten. WAT?? HOE DAN! Dat zouden we toch zeker niet over het hoofd gezien hebben? Het antwoord is: nee, het is ‘gewoon’ geen optie. We kunnen de koffers ook niet vooraf bijboeken. Alleen op het vliegveld zelf kun je nog bijbetalen. En hoeveel dat dan kost? Eenmaal op Schiphol kunnen ze natuurlijk van alles vragen. Ik vind het zo schandalig dat het echt een beetje voorpret wegneemt.

In het kader van mijn goede voornemens moet ik al iets opbiechten. Ik bestelde vlees bij Rechtstreex in de volle overtuiging dat dit allemaal biologisch zou zijn. Dat was verkeerd gedacht. De kipfilet, kippendijen en de merguezworst hebben helemaal geen keurmerk. Oeps! Om niet te streng voor mezelf te zijn, reken ik niet 3 maar 1 cheat.
Tussen de middag eet ik tegenwoordig lekker veel fruit met noten of zaden, havermout en yoghurt.

En het sneeuwde! Deze lieverd kwam een paar nachtjes logeren in mijn plantenbak.


Inmiddels is zijn neus weggekaapt door de vogels en zal hij binnenkort verder reizen.

6 Replies to “Januari raast door”

  1. Schattig, dat sneeuwpopje! En ja! Ik zie de koeienkoppen 😀
    Hoe raar van die bagage… Daar zou ik ook echt super pissig van worden.

  2. Jouw eerste drie weken van het jaar in een notendop. Weer heerlijk om te lezen. Ondanks die gemene vliegtuigmaatschappij. Hopelijk valt het bijbetalen mee en wordt het een fijne vakantie.

  3. Die koeien zijn leuk! Jullie bagage troubles niet. Schandalig, zeg! Ik moet ook weer aan de wandel. Mag de lente aan?

  4. Wat leuk dat je elk weekend gaat wandelen. Met zo’n guur weer en sneeuw is dat een heus avontuur. Afgelopen zondag liep ik mijn gewoonlijke rondje ook in de sneeuw. Da’s toch pittig(er).
    Amai, wat een gedoe om je vakantie te boeken. Al een hoop stress om te kunnen gaan ontstressen. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.