Ik wil geen pinda’s in mijn notenmix


Wat doen toch altijd die pinda’s in alle notenmixen? In mijn herinnering had Jumbo een lekkere macadamiamix zonder pinda’s dus de teleurstelling was groot toen ik de zak opende. Hebben ze de mix nou aangepast? Of heb ik de pindaloze mix gedroomd? Hoe dan ook: boeh! Ik ben niet eens allergisch voor pinda’s en ik lust ze ook best, alleen ik vind het een totaal andere categorie. Niet voor door de yoghurt. Door deze mix zitten trouwens ook nog eens kiezenbrekend crunchy maïskorrels. WHY?!

Ik bak weer 2 nieuwe pompoenontbijtcakes. Verveelt nog steeds niet. Af en toe verander ik de kruiden een beetje, tegenwoordig doe ik er naast kaneel ook pumpkin spice en anijspoeder door. Heerlijk.

De pitten van de pompoen gooi ik altijd weg. Ik kan me herinneren dat ik eens geroosterde pompoenpitten wilde maken en dat ik dat toen een ontzettend gedoe vond. Toch eens tijd voor een tweede poging.

Ik vind het wel meevallen met het werk nu. In eerste instantie denk ik dat mijn gedoetolerantie omhoog gegaan is. Maar als ik de pitten proef, denk ik toch dat ik weet waarom ik er de vorige keer zo lang mee bezig was. Ik heb destijds denk ik de pitjes eerst geschild. Dit keer heb ik dat niet gedaan en ze zijn me toch een partij hard en chewy… jammer.

Ik blijf nog even in de keuken want ik bak ook weer een rabarbercrumble voor Koningsdag. Mmm. Zelfs rabarberhaters vinden dit lekker.


Bij de Jumbo scoor ik 2 cocktailglazen die ik vooral ga gebruiken voor voorgerechtjes en toetjes. De glazen zijn mooi groot en ik hoop dat het lukt om er nog 2 bij te sparen.

4 Replies to “Ik wil geen pinda’s in mijn notenmix”

  1. Pinda’s en maïs zijn goedkoper? Zou dat geen verklaring kunnen zijn?
    In de “powermix raw” notenmix van De Notenshop zitten geen van beide en wel lekkere macadamianoten. Ik bestel mijn noten altijd daar. Het is trouwens een Nederlands bedrijf, denk ik.

  2. Ik denk dat ze zijn toegevoegd omdat pinda’s en mais goedkoper zijn dan de andere noten die je in mixen vindt. Vandaag zag ik de de chips die wij bestellen in een zak van 300 gram nu een zak van 275 gram is geworden. Prijs hetzelfde. Ook een voorbeeld van krimpflatie. En dat zijn die pinda’s en mais ook zoals Sarah ook al schreef. Ik maak altijd mijn eigen ‘pumpkin spice’ voor in mijn havermout. Nooit met anijs maar ik ga er binnenkort een keer een paar zaadjes van door mijn pap roeren, lijkt me ook wel lekker. Verder is het voor mij altijd 2 delen kaneel, 1 deel gember, 1 deel nootmuskaat en 1 deel piment.

  3. Oeh… die rabarbercrumble lijkt me heel lekker. En ik waardeer je doorzettingsvermogen met die pompoenpitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.