Hoorn des overvloeds

Omdat ik een flyer ontworpen heb voor Passie voor Smaak, zou Renata ons een heerlijke, romantische lunch voor twee komen brengen. Tenminste, dat was het idee. Maar ze bracht een overheerlijke hoorn des overvloeds voor minstens een heel elftal!
Ik zal pogen alles op te sommen wat er in het pakket zat, maar vergeef me als ik nog dingen vergeet of als ik de ingrediënten door elkaar haal, want zoals je zult begrijpen begon het geheel me een beetje te duizelen:

een fles Prosecco
een bos bloemen
een zak heerlijke afbakbroodjes
een groot brood met kruiden, net als de kleine broodjes van het Vlaamsch Broodhuys
zelfgemaakte makreelsalade
biologische gerookte zalm met
zelfgemaakte dillesaus en
sakura cress ter garnering (geen idee wat hiervan de Nederlandse naam is, maar het is een paars plantje)
amuselepels
biologische roomboter
vruchtenjam
eitjes met een mangotoetje
servetjes
quiche met paddenstoelen (cantharellen! mmm…), broccoli en tomaatjes
een zak chocolaatjes van Lindt
oranje borden, groot en klein,
nog meer schaaltjes en bakjes
3 verrukkelijke kaasjes
zelfgemaakte pesto
minibakjes, heel zoet, met framboos en agar agar (wat??! ja, dat is een soort plantaardige gelatine)
een flinke zak zeezout
kastanjes om te poffen
chocolademousse met
dikke slagroom en een vruchtenmengsel (waren die bessen cranberry’s?)
de beste bonbons van 2009 met rozenvulling
en een theebloem die opengaat in warm water

En alles is even lekker!
Wij sluiten ons dus de komende week op in ons smikkelparadijs.
Do not disturb.
(voor bereikbaarheidsklachten en/of kookaanvragen, bel Renata)

overzicht1
overzicht2
brood
kaasenmakreel
zoet!
cress
quiche
mousse
bonbons

2 Replies to “Hoorn des overvloeds”

  1. Hey Smullertje,

    Wat leuk om te lezen!!!
    Wat heel grappig is: ik kwam net bij een collega (werk deeltijd bij Biologica) op de kamer en ze zit jouw stuk te lezen. Was aan het googelen op groen (elke dag krijgen we nieuws van haar over de biologische gebeurtenissen), en vond jouw website 😉

    Die besjes waren inderdaad cranberry’s. Het lekkerste is als je deze mengt met die room. Die room heb ik gemaakt met mascarpone, slagroom en vanillesuiker. Lekkerste vanullesuiker heb je als je

    De kleine potjes agar-agar heb ik later zelf geproeft, sorry, deze waren niet te eten, echt mierzoet. Ik de haast heb ik de verhouding siroop-water door elkaar gehaald. Normaal smaken deze heerlijk, je proeft de vlierbloesem en de structuur is ook anders.

    Adios 😉 en thanks 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *