Harten zes

Sinterklaas is weer in het land!

Ik bakte pepernoten, die beslist niet tegenvallen. Klein beetje overgekruid, iets te hard, maar wel lekker.


En ik kocht alvast een nieuwe kerstbal bij Juffrouw Saartje in Gouda.

Regen, regen, regen…


In het fietstunneltje waren de kaarten voor me geschud. Ik trof een harten zes. Lijkt me een goed teken.


Op het nieuws zag ik dat er een mierenegel in het wild aangetroffen was. Aaaah 🙂 Ik tekende hem op het schoolbord dat in Martijns keuken hangt. Ik wil ook wel een mierenegeltje thuis! Heeft een buffet hier aan de faraomiertjes.


Dit begrijp ik dus niet. Het is óf een kwartier, óf 1 minuut wachten op de volgende metro. Ze rijden precies dezelfde route he! Gelukkig ging de mijne lekker vlot en was ik om middernacht thuis van een gezellig etentje met ex-collega’s.


Ik ging ook verder met mijn badkamer. Ik vind de nieuwe kleur heel mooi, maar de verf kan niet goed tegen heel veel water en is dus ongeschikt voor in de douchecabine. Daarom kunnen niet alle muren worden geverfd. Voor de overgang wit naar blauw leek het mij wel leuk om een vorm te schilderen op de tegels. Heeft best goed uitgepakt, vind ik.

En zondag WAS HET DROOG! Waar we vorige week nog in de regen om de Reeuwijkse plas liepen, zagen we vandaag zelfs de zon nog. Heel fijn. Deze week liepen we een kilometer of 12 bij Oostvoorne.

5 Replies to “Harten zes”

 1. Zo leuk die blauwe verf in de badkamer! De tegels schilderen staat bij mij ook nog op m’n lijstje, maar dat zal nog niet voor direct zijn. Als ik zo’n kaart vind, dan zoek ik altijd op wat het betekent. Een harten zes vinden betekent dat er binnenkort een mannelijke vriend op je pad komt! (maar het hoeft niet per se een man te zijn, het kan ook een vrouw zijn met veel mannelijke energie)
  En ook: “Harten zes is tevens de kaart die staat voor literair talent, voor kennis geleerd uit boeken of het begin van een nieuwe studie.
  De kaart in het algemeen geeft aan dat jij (binnenkort) het gevoel ervaart ‘compleet’ te zijn. Dit kan komen doordat jij een nieuwe partner ontmoet, maar het zou net zo goed kunnen zijn dat het afronden van een studie deze emotie voor jou verklaard.”
  Van tijdvoorspiritualiteit.nl

 2. Knap gedaan die verf in de badkamer!
  Waar ze al die regen vandaan halen, is mij een raadsel, ik heb er genoeg van. En denk aan je tanden met die harde pepernoten.

 3. Ohhh, nu heb ik zin in pepernoten! Ik ga ze ook maar eens zelf bakken, want hier in Spanje hebben we ze niet 🙁

 4. Ik heb ook zoveel mooie kerstballen gezien in Gouda. Maar ik durfde ze niet mee te nemen. We hadden al zoveel bagage mee terug te sjouwen. Je badkamer is superleuk, joh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.