Hannover

Laatste stop: Hannover.
In de bieb geen boekje van te krijgen en verder ook nergens getipt als must-see. En juist daarom was het een aanrader!


Bij gebrek aan kaarten van Hannover, koop je hier gerust een vakantiekaart uit Ankara of Mumbai.

Het lukt ons altijd om een super airBnBs uit te kiezen. Dit was een heerlijk open ruimte met een terras en een douche uit duizenden. We baalden zelfs dat we onze werkspullen niet mee hadden, anders hadden we er nog een weekje aangeplakt.

Hannover is gewoon een heel fijne plek om te wonen. Geen souvenirshopjes, geen populaire attracties, maar een gemoedelijke stad met fijne parken, heel veel winkels (in o.a. een heuse koopgoot!) en horeca. Een paar mooie vakwerkhuizen in die Altstadt en verder 1 uitgezette wandeling die GENIAAL is aangegeven, namelijk als een rode streep over de weg. Wijk niet van deze streep en je kunt niet verdwalen. Echte routing voor dummies- en daar schaar ik mezelf zeker onder.

Verder een drietal beelden van Niki de Saint Phalle,

de beste mojito’s die ik in jaren gedronken heb,

en overal verkiezingsposters. Dit mannetje vult maar de helft van het posteroppervlak, wat hem direct een soort kabouter maakt.

Hij kijkt er zelf ook een beetje bedenkelijk bij.

8 Replies to “Hannover”

 1. Wij zoeken ook gewoonlijk de minder gereputeerde plaatsen op. Je vindt er veelal dingen die nog niet ten overvloede op internet te vinden zijn.

  Bij gebrek aan laptop kon ik niet onmiddellijk reageren over WordPress en de accenten. Daarna vergat ik het. Je kan WordPress bedotten. Je knipt de naam elders en plakt hem dan. Het kan met alt-toetsen ook maar dat knip/plak vind ik gemakkelijker:

  Pozna?

 2. @Gail, daar moest ik ook even over nadenken. Maar blijkbaar heet deze gast Juli(an) Klippert en is Friedrich Merz van de CDU. Dus grappig gevonden!

 3. Oke die poster is slecht! De foto, de plaatsing ervan, zijn hand met al die rimpels en zeker ook de letters.
  Ik kan me niet herinneren dat ik ooit in Hannover geweest ben maar je reclame maakt zeker nieuwsgierig!

 4. Ik vind Duitse verkiezingsposters altijd wel fascinerend. Ik woon vrij dicht bij de Duitse grens en ik heb op weg naar het tankstation wel eens hetzelfde bord echt elke 30 meter zien staan, haha.

 5. Oh? Dat klinkt allemaal wel heel goed. Vooral die rode streep is voor mij een uitkomst. Die beelden vind ik leuk. En mijn dochter drinkt graag mojito’s. Ik denk dat ik Hannover op ons stedentrip-lijstje zet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.