Goede voornemens

Ik weet het, er zijn een heeeeleboel mensen die goede voornemens belachelijk vinden. Je kunt toch op elk moment in het jaar je gedrag veranderen?

Klopt. Dat kan ook.

En ik zeg ook niet dat ik alleen vanaf 1 januari in actie kom. Dit jaar heb ik bijvoorbeeld mijn vaste ontbijt aangepast en meer groen in huis gehaald. Maar ik grijp het nieuwe jaar ook altijd aan om even stil te staan bij mijn routines. Je moet je namelijk eerst bewust zijn van je gedrag om het te kunnen veranderen.


Sommige jaren ben ik tevreden. Dat is ook goed. Ik ga mezelf geen onzin opleggen. Maar dit jaar heb ik een nieuwe uitdaging bedacht. Ik vind namelijk dat ik te veel aluminiumfolie en plastic folie gebruik. Als we gaan wandelen, gaan de boterhammen in aluminiumfolie. Een schaaltje afdekken? Hup, folietje erover. Dat moet makkelijk anders kunnen. Bakjes genoeg en ik ga food huggers en herbruikbare zakjes aanschaffen. Voor het opwarmen van eten in oven (alu) of magnetron (plastic) heb ik nog geen oplossing. Tips zijn welkom.

Voor komend jaar heb ik van elk nog 1 verse rol gekocht. Het is de bedoeling dat ik daar het hele jaar mee ga doen. Niks meer bijkopen dus. Update volgt volgend jaar.

4 Replies to “Goede voornemens”

  1. Ik heb het niet begrepen op goede voornemens, maar ze belachelijk noemen is een brug te ver. Het beste goede voornemen dat heel wat mensen zouden mogen nemen is dat ze zich niet moeten bemoeien met het leven van een ander.

    šŸ˜‰

  2. Wat een goed voornemen! Het is zo makkelijk om altijd maar folie te gebruiken, terwijl een bakje natuurlijk net zo eenvoudig is. Een kwestie van gewoonte dus, lijkt me een haalbaar doel voor het jaar šŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.