Gebrabbel

Het is dat ik niet door het beeldscherm kan kruipen, maar mijn handen jeuken om de chefs en deelnemers van kookprogramma’s eens flink in de wang te knijpen: “ach gossie, wat een schatje, lust jij wel een lekker dropje? Ja?”

Dit om ze een koekje van eigen deeg te geven.
Koks hebben namelijk een heel schattig jargonnetje:
“Ik heb hier een mooi visje” (of erger nog: vleesje! Ik heb serieus een keer vleesje gehoord.)
“Lekker, dat zuurtje erin.”
“Je hebt je smaakjes op orde.”
“Dan grill ik het eventjes aan, voor nét dat knappertje/ krokantje.”

Hoe lekker het klaargemaakte eten er ook uitziet, dan voel ik toch een kokhalsje opkomen.

One Reply to “Gebrabbel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.