EUREKA

Ik wilde mijn nieuwe prikbord ophangen in de wc. Hiertoe moest ik twee oogjes in de achterkant van het bord schroeven en twee haakjes in de muur spijkeren. En dan zó dat het geheel in elkaar past en tegelijk recht hangt. Ik had een kip-of-ei discussie met mezelf: zou het nou handiger zijn om eerst de haakjes op te hangen, of eerst de oogjes in het bord te schroeven?
In een EUREKA moment had ik de oplossing te pakken: eerst de oogjes erin, dan met gekleurd krijt over de achterkant van de oogjes en het bord tegen de muur aanduwen. Het krijt drukt af op de muur, precies op de plekken waar de haakjes moesten komen. Er hoefde geen meetlint aan te pas komen. Zo gezegd, zo gedaan: het paste precies en hing keurig recht.
Toen heb ik het bord eraf gehaald om de randen te verven en de foto’s erop te prikken. Het was nog een hele klus om de oppervlakte helemaal vol te krijgen, maar het resultaat was perfect.
Ik wilde het bord op zijn plek hangen, maar op de een of andere manier kreeg ik de oogjes niet meer aan te haakjes. Wat bleek: de oogjes zaten aan de onderkant! Ik had het bord op zijn kop met foto’s gevuld….
Alle foto’s omdraaien was geen optie, dus ik heb de oogjes verplaatst.
En nu hangt het prikbord scheef.

One Reply to “EUREKA”

  1. Ooohhh…ik ken het helemaal!! Heb ik nou ook altijd! Denk ik heel slim bezig te zijn valt het eindresultaat nog tegen,pfff…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.