Eggcident & the Sporkful


Om er zeker van te zijn dat er in de herfst geen lijken uit de kast gaan vallen, opende ik vandaag voorzichtig het voormalig mezenpaleis. Pfew, niks aan de hand hier. Ik laat het nestje verder liggen, mochten de ouders nog puf hebben voor een tweede leg, dan hoeven ze in elk geval niet helemaal opnieuw te beginnen.

Ik had helaas wel een eggcident vandaag. Toen ik de overvolle boodschappentas op mijn rug deed, hoorde ik een heel zacht… krak.

Krak is meestal niet goed.

Maar ik voelde alleen nattigheid in figuurlijke zin dus ben gewoon naar huis gefietst. Waar thuis toch bleek dat er een eitje gebroken was dat zich lekker tussen alle boodschappen genesteld had. Alles zat onder de gele glibber.

Uiteindelijk was het zo opgeruimd en als beloning had ik een lekkere bak yoghurt met aardbeien, frambozen, blauwe bessen en amandelen. Zo lekker dat zomerfruit. Ik maakte deze foto, beslist niet Instagramwaardig en toen schoot me opeens weer de slogan van The Sporkful te binnen: “it’s not for foodies, it’s for eaters.” Dit valt duidelijk in de categorie eaters.

Waarom was ik die podcast eigenlijk helemaal vergeten? Met Dan Pashman, altijd zo leuk! Ik luisterde meteen een nieuwe aflevering onder het strijken. Het ging over de textuur van eten, heel erg interessant. Ik leerde bijvoorbeeld dat iedereen een andere voorkeursvorm van eten heeft: crunching, chewing, smooshing of sucking. Ik ben een chewer denk ik, ik kauw zelfs fanatiek op chocolade. Die voorkeur bepaalt ook mede welk eten je lekker vindt. Zo vinden heel veel mensen de textuur van banaan vies, en daardoor vinden ze bananen vies. Ook al vinden ze de smaak van banaan lekker. Wonderlijk, maar toch logisch.

Draderig eten is totaal niet geliefd. En laat ik nou net rabarbercompote hebben gemaakt! Mét stukjes aardbei, voor de kauwers.

3 Replies to “Eggcident & the Sporkful”

  1. Brrr een gebroken ei is altijd zo glibberig! Ik vind dat een vies werkje. Van draderig eten houd ik ook niet. Niets erger dan bijvoorbeeld spercieboontjes met van die draden, die dan in je keel blijven haken, en dat je dan moet kokhalzen….

  2. heerlijk al die glibber tussen je boodschappen!
    Ik heb geen voorkeur, ligt eraan, wat ik eet!

  3. Jasses! Een gesneuveld ei vind ik zo vies! Die laatste foto is trouwens wel Instagramwaardig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.