Dodenherdenking

Ik heb nog getwijfeld of ik wel zou gaan, op 4 mei naar de FRANKborrel. Dodenherdenking op zo’n drukke plek? Leek me raar.
Raar was het ook wel een beetje. Een zaal vol jonge mensen die om drie voor acht nog gezellig aan het kletsen en borrelen waren. Maar er werd keurig om twee minuten stilte gevraagd. Een trompettist blies aarzelend de Taptoe en de zaal was stil. Oké, er gingen wat mobieltjes af, er werd wat onderdrukt geproest en gegrinnikt, maar al met al was het best indrukwekkend.
En zeker achteraf, toen het kabaal weer losbarstte, merkten mijn oren hoe stil het was geweest. Toch fijn dat iedereen dit respect nog kan opbrengen. Wat mij betreft blijven we herdenken.

5 Replies to “Dodenherdenking”

  1. Wat mij betreft ook zéker. Eigenlijk heel vanzelfsprekend…..

  2. Gisterenavond zat ik in een tapastent en de vrolijke spaanse muziek vaagde weg toen het acht uur werd. Mensen keken om zich heen want wisten niet waarom. Jonge mensen. Nou ja, in iedergeval jonger dan ik. 🙂

    Ik ben blij dat ik het weet. Dat het nog herdacht wordt.

  3. De afgelopen twee jaar moest ik werken in de concertzaal waar ik vrijwilligerswerk doe. Om 20.00 gaat de zaal open, maar op een avond als deze kijkt het personeel eerst 2 minuten stil naar de beelden op tv. En dan pas gaat de zaal open. Stilstaan bij dit soort zaken is en blijft goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.