De muggen zijn vroeg dit jaar

Geprikt in mijn pink. Altijd mijn pink.
Na twee belabberde nachten op jacht naar de veroorzaker, gif spuiten en daarna opnieuw gezoem in mijn oor, heb ik de klamboe maar alvast geïnstalleerd. Ik laat hem nog even open hangen maar bij het volgende zoemincident kan ik tenminste zo weer verder slapen.

Ondertussen is de airco in mijn auto stuk. Reparatie werd 1200 euro. Beetje overdreven, dus ik heb hem helemaal laten uitschakelen, wat alsnog 100 euro kostte, ofwel ‘een paar tientjes’ volgens de garage, ‘allemaal niet zo spannend’. Nog eens 30 euro verder voor vochtvreter en een anticondensspray, maar dan heb je hopelijk ook wat. Of tenminste 1000 euro bespaard, als je mee gaat in die gedachtekronkel.


Stiekem kon ik geen medelijden vinden voor deze volledig uit elkaar gereten waarschuwingspop. Jaja, ik wéét het, maar goed dat het de pop was, het gaat om ‘onze’ kinderen, etc. Maar deze plastic gedrochten zijn zó straatontsierend dat ik de agressie ergens wel begrijp.

Heb ik ook nog wat leuks te melden?
Zeker!
We spotten dit weekend een IJSVOGEL! Op het eiland van Brienenoord. Zo prachtig fel blauw en een sierlijk silhouet. Helaas geen foto’s van.

Wel een foto van mijn heerlijke lunch met fruit, noten en yoghurt.

En dan morgen weer een nieuwe week.

6 Replies to “De muggen zijn vroeg dit jaar”

 1. gif spuiten in je slaapkamer, lijkt mij niet zo gezond.
  Als je een klamboe hebt, kun je die beter gebruiken.
  En bij de garage ben je altijd duurder uit!

 2. @Ans Snoeren: waar moet je dan gif spuiten, als het giftig is is het dat toch overal? Misschien heeft Hemelsgroen wel goed gelezen en is het niet schadelijk voor mensen of zou zij zichzelf graag vergiftigen?
  @Hemelsgroen, ik hoor op het nieuws en lees in de krant dat er veel dingen vroeg zijn dit jaar. Nog even en dan is het niet meer vroeg, maar is het normaal… alles schuift steeds een beetje op door de opwarming van de aarde. Sterkte met de muggen, hier nog niet gespot gelukkig, maar zal vast niet lang meer duren!

 3. Dat doet me eraan denken dat ik een paar weken terug ook een ijsvogel zag tijdens een wandeling! Mooi hé?
  En wow, duur seg om die airco te laten herstellen! Ik vraag me dan altijd af hoe het komt dat dat zoveel geld kan kosten.
  Ik heb gelukkig nog geen muggen gehoord (wedden dat ze er vanavond zijn omdat ik dit heb geschreven?) want ik word daar helemaal gek van.
  Ik hoop op een mugvrije week deze week!

 4. Jeetje is toch ook een hoog bedrag, en dat heeft meestal te maken dat je een vrouw bent. Hebben ze hier al eens uitgetest op een tv programma in België.
  Ik vind ze echt lelijk staan die popen op de weg, hier staan ze meestal aan de schoolingangen. Natuurlijk is het inderdaad goed dat ze er staan en morgen de auto’s maar 30 rijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.