Crossover Creativity, de aftrap


De afgelopen week stond fulltime in het teken van de introductie van de Master Crossover Creativity, die ik de komende twee jaar naast mijn werk ga doen.

Maandag sprongen we met zo’n 25 studenten meteen in het diepe. Persoonlijke gesprekken, creatieve opdrachten, nieuwe invalshoeken; mijn innerlijke spons slurpte alles gretig op. Maar na óók nog een gezamenlijk etentje én een avondsessie zat ik er na dag 1 eerlijk gezegd al helemaal doorheen. Optelsom van de aard van het introverte beestje en al die maanden sociale luwte door corona, denk ik.

Op dag 2 check ik de namen van medestudenten die in mijn geheugen nog ontbraken, zodat ik in elk geval iedereen van naam ken. Dat geeft al wat meer rust en grip. Het leuke van de groep is dat iedereen zijn best doet om niet steeds met dezelfde mensen te werken, maar actief op zoek gaat naar nieuwe combinaties. En ja, ALLE opdrachten zijn in groepsverband en de ene past meer in mijn straatje dan de andere. Sommige onderzoeksmethodes geven leuke nieuwe inzichten. Andere, bijvoorbeeld Systeemopstellingen: not my cup of tea.
Ik krijg deze week soms het idee dat er een HEELAL aan mogelijkheden opengaat. Klinkt heel goed en tegelijk heel verdwaalbaar. Aan mij de taak om vaste grond onder mijn voeten te houden.

Hoe dan ook zit deze week erop! Toch fijn om zo intensief kennisgemaakt te hebben. Het eerste ‘huiswerk’ is al ingeleverd. Morgen ga ik een beetje structuur aanbrengen en een globaal plan schrijven.
Heelalnavigatie.

One Reply to “Crossover Creativity, de aftrap”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.