Creatief met kurk

Op internet had ik de ultieme fles wijn voor mijn vader al uitgezocht. Vles & Co, zo las ik op internet, bleek in het Westelijk Handelsterrein te zitten, dus ik fietste er vanmiddag heen. Donker. Dicht. Op de vles zeker. Ik las op het etiket op het raam dat ze sinds mei al verhuisd waren, voor meer informatie kon ik op de site kijken (ammehoela, daar stond nog dit adres anders stond ik hier nu niet) of bellen. Ik zette mijn mobiel aan die uiteraard meteen begon te piepen dat de batterij bijna leeg was (ik heb de nieuwe nog niet in gebruik, eerst maak ik mijn oude beltegoed op). “Gesprek mislukt” stond er en ik baalde… wat nu?

Ik ontdek een wijnhandel precies aan de overkant. Mooi. Binnen laat ik me adviseren door een glad type dat pas na vijf minuten de moeite neemt om zijn telefoongesprek te beëindigen. Misschien zie ik er niet als serieuze klant uit. Als mijn keuze vaststaat vraagt de man of ik er een papiertje omheen wil. Ik vraag of hij het ook kan inpakken, maar hij heeft alleen een standaard wijnzak. Graag dan. In de zaak staan TONNEN vol kurken, misschien kan ik daar de zak wat mee opfleuren. “Ik heb een idee, maar ik weet niet of je het goed vindt. Zou ik misschien een paar kurken mogen meenemen ter decoratie van het cadeau?”
Ik zie de man ernstig twijfelen. “Hoeveel wil je er dan?”
“Nou ja, gewoon een handje…. ik weet niet of er bijzondere tussen zitten, die laat ik dan natuurlijk liggen.”
“Zoek er maar wat uit dan en dan kijk ik wel of het bijzondere zijn.”
Ik doe lukraak een grabbel en toon mijn oogst.
“Tja. Je zoekt er wel de mooie uit. Hmmm…” Eén voor één bekijkt hij ze en keurt ze met tegenzin goed. Na zes stuks is het welletjes: “Nou, zo heb je toch een paar mooie?”
Ik knik.
“Wil je er anders nog een tasje bij?”
Even ben ik van mijn stuk door deze onverwachte blijk van gulheid maar ik accepteer het aanbod voor hij zich bedenkt. Ik krijg een plastic Albert Heijntas en kan het niet laten om thuis te checken of zijn kassabon er nog in zit. Nee, jammer. Alleen een hoop uienschilfers.

One Reply to “Creatief met kurk”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.