Comfort cooking

“Comfort food is rustgevend en hartverwarmend, het is eten waar je blij van wordt.”

Ik vergeet het regelmatig, maar voor mij werkt eten máken beter. Comfort cooking dus eigenlijk.

Niet dat koken mij altijd ontspant. Als ik voor een gezelschap moet koken, heb ik stress en paniek.

Comfort cooking is wat mij betreft in het weekend op het gemak een brood bakken of een simpel kaasje maken. Weinig moeite, groots effect. Als je eenmaal een zelfgemaakte pesto hebt geproefd, hoef je er nooit meer een uit een potje.

Daarnet maakte ik uit heel weinig ingrediënten Naanbrood en hummus. Zelfrijzend bakmeel, yoghurt, kikkererwten, citroen, olie en kruiden. Dat is alles!

De smaakmakers komen uit mijn kruidenhoekje. Verse kruiden van balkon of uit de koelkast. In het Naanbrood: karwij- en komijnzaad, za’atar en zout. In de hummus knoflook, paprikapoeder, koriander (poeder en vers) en chilivlokken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.