Boijmans bezoek

Ik heb een museumkaart, maar anders had ik flink moeten slikken bij de entreeprijs van maar liefst 17,50! Gelukkig kostte het mij met kaart “maar” 2,50 en dat was het bezoek het wel waard.
oor-en-garderobe
Bij binnenkomst dit enorme werk Beethoven’s Trompet van John Baldessari met daarachter de originele takelgarderobe, waarbij je je jas de lucht in hijst. Ook gaaf: de plannen voor het collectiegebouw van Boijmans, een openbaar depot in een enorm spiegelend bouwwerk waarin straks ook lessen en workshops in gegeven zullen worden.

stippen1
Phalli’s Field van de Japanse kunstenares Yayoi Kusama. Lijkt enorm, maar is in werkelijkheid een piepklein hokje met spiegels rondom.

stippen2

vingers
Hahaha, dit had mij ook kunnen gebeuren. Oeps.

gedachtenwolkjeskopie
Naast een heeeeleboel studies en tekeningen, hangen er ook enkele schilderijen van Fra Bartolommeo. Opvallend detail: in de schilderijen staan soms teksten, een soort gedachtenwolkjes. Links staat bijvoorbeeld NOSTRA CONVERSATIO IN COELIS EST wat zoveel betekent als Ons gesprek is hemels ook al leven we op aarde.

kees
Altijd fijn om even langs de vaste collectie te lopen en wat te schetsen. Ik koos De vinger aan de wang van Kees van Dongen. Dom natuurlijk om juist deze in zwartwit te willen vangen terwijl de heldere kleuren me altijd naar dit schilderij lokken. Maar toch een poging.

2 Replies to “Boijmans bezoek”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.