Blij ei

Er kwam een vriendin eten dus er moest worden geborreld!

Ze bracht zooooo’n leuk cadeautje mee: verse eieren van haar eigen kipjes. Ze moesten van linksboven naar rechtsonder op; in legvolgorde.

Kleine eitjes met een grote dooier. Zet ze op met water. Als het water kookt nog 2,5 minuut en je hebt een perfect zachtgekookt eitje met runny dooier en vast wit. Geen snot. Heeeerlijk.

Mooie zaterdagochtendklus: fietsketting ontroesten en strakker spannen. Hopelijk blijft hij nu beter zitten, hij lag er al twee keer af.

Op zaterdagmiddag gingen we naar Zeeland om Martijns wijn op te halen. Vooraf nog even wandelen in de buurt. Wat hangt die zon laag, he! Geeft een vervreemdende sfeer. Maar zonnig was het.


Toen we weer terug kwamen bij het autootje, zaten daar allemaal vliegen te zonnebaden. Groot gelijk.

Na het weekend volgde weer een enerverende werkweek met spannende telefoontjes, studiesessies, wifidrama’s en lieve woorden aan feedback op mijn werk.
Thee om me warm te houden op kantoor. De thermostaat is teruggeschroefd naar 19 graden, maar in realiteit is het 16 graden.

Ik sloot de week als blij ei af op de HKU Oudenoord bij de risoprinter. Zo’n superleuke techniek! Risoprinten lijkt op zeefdrukken maar dan zonder geklieder met raam en inkt. Alles rolt gewoon uit een soort kopieermachine.
Ik maakte er mijn kerstkaarten (die ik niet fotografeerde vanwege de spoiler voor familieleden die dit blog lezen). En nu is het alweer weekend! Om mee te beginnen morgenvroeg -randje vannacht- een ritje naar Schiphol.

4 Replies to “Blij ei”

  1. wat een leuk verhaal weer, ik kan er altijd van genieten!
    Heb nog een fiets, als je die kunt gebruiken.

  2. Ik las risicoprinten! Ik kend e techniek helemaal niet maar het ziet er goed uit. Op kantoor, warme voeten maakt de rest ook warm dus misschien een extra matje op de vloer en dikkere sokken liefst over de enkel. De eitjes zien er goddelijk uit!

  3. Goeie apéroplank 😉 Die vliegjes zo bij elkaar vind ik wat vies haha, maar ik zet me ook meteen buiten bij elke streep zonlicht, dus gelijk hebben ze inderdaad.

  4. Dat klinkt wel als dingen waar je blij van wordt inderdaad. Alleen heb ik nu zin in borrelhapjes. En die heb ik niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.