Alles kits

Omdat de kitvoegen in mijn badkamer volgens de woningbouwvereiniging dringend vervangen moesten worden, diende ik mijn gehele badkamer VRIJ EN DROOG te maken en de wasmachine en kastjes die in de weg stonden tijdelijk te verplaatsen. En wel op dinsdag 27-2.
Natuurlijk had ik van tevoren gebeld hoe laat ze dan gedacht hadden te komen, want hoewel ik heel toevallig vrij was, had ik toch geen zin om tot laat in de middag te gaan zitten wachten op die gasten. Alsof iedereen altijd maar thuis is en smacht naar een verzetje in de vorm van kitvoegers.
Ze zouden om 8 uur komen en beloofden binnen het uur weer weg te zijn.

Nu de wasmachine nog verplaatsen. Mijn vader had vooraf de boel al geïnspecteerd en mij instructies gegeven, het leek niet al te moeilijk. Ik zou alleen het water afkoppelen en de electriciteitsdraad was lang genoeg om de wasmachine een flink stuk van de muur te trekken. No way dat ik dat ding mijn badkamer uitkreeg dus dan moesten ze er maar omheen werken.
Gelukkig was Erwin er om me te helpen. Eerst de waterkraan dichtdraaien en dan de slang eraf draaien. Er zou nog wel wat water uitspuiten, dus we hadden een dweil paraat.

Binnen een paar tellen stond de badkamer blank. Water SPOOT met een krachtige straal uit de slang en bleef stromen. De slang terug op de aansluiting draaien zat er niet in, daarvoor was de straal te krachtig. Ik had vooral paniek en riep tegen Erwin dat hij de hoofdkraan dicht moest draaien. Hij riep dat hij niet wist waar die zat en bleef tegen beter weten in het ding proberen vast te draaien. Ik wist ook niet waar de hoofdkraan zat… achteraf wel natuurlijk, die zit in mijn wc bij de watermeter, maar op dat moment kon ik niet denken en zag het waterpeil in de badkamer met centimeters stijgen. Nog even en het kwam over de drempel heen mijn gang in. Uiteindelijk heb ik nog heel even het gas afgesloten, maar toen dat ook niet de goede kraan bleek, wist ik echt niet meer wat we moesten doen.

Erwin de HELD heeft de slang er op de een of andere manier weer aan kunnen draaien. Hij was compleet doorweekt en er zat water aan het plafond, aan de muren, overal. Met de waterpomptang heeft hij vervolgens de waterkraan echt dicht gedraaid en de slang netjes afgekoppeld. De kraan ging nogal stroef, vandaar dat we dachten dat hij al dicht zat terwijl hij nog half open stond. Met wisser, handdoeken en dweil hebben we de badkamer drooggemaakt.

“Er staat een wasmachine in de weg.”
“Die heb ik juist verplaatst, dat moest toch?”

Flop, de wasmachine wordt meteen naar achter op zijn plaats geduwd.

“Nee mevrouw, hij moest helemaal uit de badkamer of anders had u hem moeten laten staan, dan werken we er omheen.”
“Maar… u kunt er zo toch juist goed bij? Alle kitnaden zijn vrij!”
“Heb u gezien hoe groot wij zijn, dat past toch nooit, u heb nog geluk dat mijn collega hem weer terugzet, van mijn baas motten we eraf blijven, kan je nagaan, nog tien van dit soort klanten en hij heb een hernia.”

Juist.

5 Replies to “Alles kits”

  1. poeh. ik zie het helemaal voor me. leve de waterpomptang. met dat ding heb je trouwens ongekende kracht. voor je het weet mol je iets. maar goed, jij hebt weer nieuwe kitvoegen. hoera.

    ook leuk: de verwarming bijvullen met muizenkracht en slechte slangen/koppelingen.

  2. Maarehhhh……..ligt het nou aan mij of staan er echt geen foto’s bij van mijn druipende broertje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.