Acht, zeven, zes, vijf…

Lange avond altijd, oudejaarsavond.

Om wat te doen te hebben én gezellig lang te kunnen tafelen, bedachten we een achtgangendiner, met elk uur een ander hapje.

17.00 uur:
Garnalen met chorizo, citroen en chilivlokken. Daarbij een biologisch roséwijntje uit het Goudse kerstpakket.

In eerste instantie denk ik dat heel Feijenoord in de fik staat, maar hier rolt de horrormist binnen twee minuten het eiland op. De Erasmusbrug is nu weg.

18.00 uur:
Miniquiche met bloemkool, erwtjes en gorgonzola.

19.00 uur:
Gebraden kip met kersencompôte. Met een heerlijke rode wijn erbij.


Hee, we hebben weer zicht!

20.00 uur:
Zelfgemaakte ravioli met pompoen-parmezaanvulling en salieboter.

Het valt nog niet mee om een fatsoenlijke foto te krijgen bij kunstlicht. Dit lijkt toch meer op een loempia… hoe dan ook, de smaak is er niet minder om.

21.00 uur:
Bruschette met biefstuk, roomkaas, rucola en knoflook.

22.00 uur:
Medjoul dadel, gevuld met roomkaas met cashewnoten en omwikkeld met bacon.

23.00 uur:
Cakeje met appel, kaneel, pecannoten en ahornsiroop. Met een kop thee. De vaatwasser draait een derde ronde en wij worden het koken nu lichtelijk zat.

00.00 uur:
Zeeuwse bolussen en cava.

We nemen de fles en twee glazen mee naar de punt van het eiland om naar het nationaal vuurwerk te kijken. Het blijft magisch, dat aftellen en daarna het vuurwerk op muziek getimed.


Een gelukkig 2020!

2 Replies to “Acht, zeven, zes, vijf…”

  1. Jij ook een gelukkig nieuwjaar! En wat een leuk idee om zo die lange avond gevuld te krijgen. Diverse hapjes geven mij culinaire inspiratie. Mjam

  2. Wat een gezellig menu Mara. Je hebt dit niet van een vreemde. Voor jullie beide een heel gelukkig en culinair 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.