8.8

Een 8.8 is een heel mooi cijfer.
Gisteren bij de bloedbank werd ik verrast door een Hb-gehalte van maar liefst 8.8!!
Ik schommel altijd rond de minimumgrens van 7.8. Lager dan deze waarde mag je geen bloed geven dus het is altijd spannend of ik door de keuring kom. Een paar dagen voor de keuring bereid ik me daarom goed voor door extra gezond te eten met veel groenten, brood en een glaasje rode wijn en genoeg te slapen. Mocht ik me desondanks niet helemaal 100% topfit voelen, dan heeft het geen enkele zin om te gaan, want dan word ik gegarandeerd afgekeurd.
Maar gisteren bedacht ik me spontaan in de auto op weg naar huis dat ik net zo goed meteen kon gaan omdat ik me eigenlijk best lekker voelde. De twijfel was groot, want ik was de vorige keer ook al goedgekeurd en had de statistieken dus tegen, maar bovendien had ik geen enkele voorbereiding gepleegd. En fanatiek sporten schijnt het ijzergehalte ook nog eens te laten dalen.
Acht punt acht… ik ben nog steeds in jubelstemming! Dan zie ik die hartslag van 97 maar weer door de vingers.

4 Replies to “8.8”

  1. Klinkt goed, houden zo. Ik zou e.e.a. weer eens moeten laten nakijken, als chronisch zieken moet dat af en toe. Volgende week maar combineren met de griepprik.

  2. ‘n Aantal jaren geleden heb ik bloed gegeven. Ging allemaal ok en voorspoedig. Daarna viel ik flauw. En ik bleef maar duizelig. Zelfs na wat eten. Wat drinken. Een suikeroplossing door een infuusdraadje. Dus in het kader van mijn eigen gezondheid mag ik geen bloed meer geven.. Tsja.

  3. Ik probeer altijd boven de 9 uit te komen, maar dat schijnt alleen voor mannen en rokende vrouwen te zijn weggelegd. Stom!

  4. 8,8 is inderdaad heul netjes. Bravo! Ik mag een jaar geen bloed geven. Niet omdat ik misselijk, duizelig ofzo word (lijkt mij erg vervelend KatYo) maar omdat ik een tattoo heb laten zetten. Stout he?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.