Oké, we hebben geen vliegende start. Ik heb een online cursus veganistisch koken besteld en heb afgelopen weekend besteed aan het opsporen van allerhande exotische ingrediënten. Jumbo, De Tuinen, EkoPlaza en Gimsel, ik ben er allemaal geweest. Resultaat: minimaal 50 euro armer en slechts een kleine greep uit het veganistisch basisassortiment in de (koel)kast. Maar genoeg om 5 dagen mee te koken volgens voorschrift.
Dag 1: Krokant gepaneerde tofu met watermeloensalsa. En eerlijk is eerlijk: het ziet er lekker uit. De watermeloensalsa was ook best lekker, alleen de rode ui en lenteuitjes overstemden de andere ingrediënten volledig: watermeloen, groene peper, koolrabi, esdoornsiroop… allemaal nauwelijks geproefd.
Maar dan de tofu: hoewel ik de instructies al enigszins had omgebogen en “maar” 3 bouillonblokjes gebruikt had in plaats van een kwart kopje, bleek de tofu brem- en bremzout. Echt niet door te komen! Heel jammer. Bovendien was het geheel als avondeten wel een beetje weinig.
We sluiten de avond af met een lekker grote bak yoghurt en nog wat chocolade. Niet veganistisch, wel fijn.
Hahaa! Maar met een beetje aanpassingen moet het dus wel goed te doen zijn. Zou er best trek in hebben nu…omnomnom.
zul jij mager worden én ook in je beurs!!