2054

“Vertel nog eens van vroeger, oma. Doe maar dat verhaal van die doeken!”
“Je bedoelt handdoeken?”
“Die voor na de douche.”
“Ja, handdoeken heetten dat. Nou, vroeger bestond er nog geen Body Blowdry® in de douche, dan moest je je gewoon afdrogen met een handdoek.”
“Maar hoe groot waren die doeken dan, paste je daar dan helemaal in?”
Nee, die waren ongeveer zó groot, je moest je stukje voor stukje afdrogen.”
“Dat is toch hartstikke koud?”
“Een beetje wel, maar als je flink wreef, dan werd je vanzelf weer warm hoor. Het koudst was eigenlijk het moment dat je de handdoek moest pakken, want die lag natuurlijk niet in de douche zelf, dan werd hij nat. Dus moest je altijd even de deur openschuiven om je handdoek te pakken. En dan had ik het nog luxe hoor, want de meeste mensen hadden geen cabine, die hadden alleen maar een plastic gordijntje hangen.”
“Brrrr… en kocht je dan voor elke dag nieuwe?”
“Nee joh, je had er een stuk of tien, en daar deed je járen mee. Die gingen gewoon in de wasmachine. Tónnen wasten we daarvan, erg slecht voor het milieu natuurlijk, maar we hadden geen alternatief.”
“Maar oma, je huid heeft toch ook zuurstof nodig? En wreef je je huidcellen dan niet stuk?”
“Daar letten we vroeger nooit zo op, schat. Ze dachten dat je vooral veel crèmes moest smeren om je huid gezond te houden. En je moest scrubben he, dat kwam in die tijd juist een beetje in de mode. Maar over het nut van zuurstof was toen nog niks bekend. Wisten wij veel. Zorg jij nou maar dat je die rimpels nog heel lang weet tegen te houden. Ze zeggen dat het goed is om de temperatuur afwisselend hoog en laag te zetten he? Nou, mij niet meer gezien hoor, ik zet hem lekker warm, mijn huid is toch al oud en verloren.”

Body Blowdry®: all rights reserved 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.